Matematik

funktion

30. september 2008 af jwan20 (Slettet)

jeg har virkeligt brug for hjælp. hvis der er nogen der kan hjælpe.

jeg har en funtion: f(x)=-2x^3+x^2+4x-3

spørgsmålet er. at jeg skal vise at tangenten i puntet P(0,f(0)) er parallel med linjen m der har ligningen 4x-y+2=0

hvordan kan jeg udregne stykket og uden hjælpemidler??.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af mathon

...hvad har du selv forsøgt?


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2008 af Danielras (Slettet)

Du differentierer funktionen. Tangenten i punktet P(0,f(0)) vil have hældningen f'(0), så du indsætter x = 0 i f'(x).

Til sidst bruger du at parallelle linier har samme hældning.


Svar #3
30. september 2008 af jwan20 (Slettet)

at linjen m der har ligningen 4x-y+2=0 er  Y=4x+2

og jeg differentier funtionen f(x)=-2x^3+X^2+4X-3 men bliver det så -5x^2+2x+4??

men hvordan skal jeg gå vider derfra??


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2008 af Danielras (Slettet)

Kig lige på første led i dit bud på f'(x). Det er ikke korrekt. Med hensyn til hvordan du går videre så se #2.


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. september 2008 af mathon

f '(x) = 6x2 + 2x + 4

f '(0) = 6*02 + 2*0 + 4  = 4

dvs.
i (0,f(0)) har tangenten hældningskoefficienten 4,

hvilket
y = 4x + 2 også har,

hvorfor tangenten i 0,f(0)) er parallel med 4x-y+2=0 (y = 4x + 2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2008 af mathon

0,f(0))  -->  (0,f(0))


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.