Matematik

Funktioner

01. oktober 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Funktionerne f og g er givet ved

f(x) = 2x^2-0,5x-3
g(x)= 4,2x-5

bestem kordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g

Nu sidder jeg lidt i saksen igen, for jeg kan heller ikke huske denne?
Skal den laves på lomme regner evt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Du kan godt løse den på lommeregneren. Du sætter bare de to funktioner lig hinanden (da de har samme funktionsværdi i skæringspunkter) og løser med hensyn til x. I dette tilfælde får du en andengradsligning du skal løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Skærringspunkterne mellem f(x) og g(x) er jo der, hvor x- og y-koordinaterne er ens for de to funktioner. Så hvis du sætter f(x)=g(x) har kan du isolere x, og derved finde skærringspunkterne


Svar #3
01. oktober 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Altså jeg forstår godt at jeg skal sætte dem lig hinanden:

-2x^2-0,5x-3=4,2x-5

Men hvordan finder jeg så kordinatsættet til hvert af skæringspunkterne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2008 af mathon

reduceres til
-2xo2 - 4,7xo +2 = 0


Svar #5
01. oktober 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Altså er skæringspunktet 0?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. oktober 2008 af janko (Slettet)

hvor skæringspunkterne bliver:

x=0,558 og x= 1,792


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2008 af janko (Slettet)

Bemærk, at du kan løse den som andengradsligning - se #4


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.