Matematik

funktion

02. oktober 2008 af jwan20 (Slettet)

jeg er gået i stå håber der nogen der kan hjælpe

jeg har en funtion: f(x)=-2x^3+x^2+4x-3

og har en anden funktion: f(x)=4x+2

men derstå at der en en trejde punkt som er tangenten til funtionen f(x)=-2x^3+x^2+4x-3
og som også er parallel med anden funtion f(x)=4x+2

hvordan skal jeg regne dette ud??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af mathon

f '(x) = -6x2 + 2x + 4

røringspunktet skal opfylde
f '(xo) = -6xo2 + 2xo + 4 = 4
da

tangenthældningen skal være 4
hvoraf
3xo2 - xo = 0...................efter division med -2 på begge sider
så du har

3xo(xo-(1/3)) = 0

til bestemmelse af  de(n) søgte tangent(er)s røringspunkt(er)s 1.koordinat(er)
 


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.