Matematik
bestemt integrals fortolkning
Jeg har fundet det bestemte integral af
∫90 √(x) -1 dx = 9
Men jeg skal lave en fortolkning af det, og da det er uden hjælpemidler ved jeg ikke hvad det er?? det er vel ikke arealet under grafen ?? :)
Svar #2
04. oktober 2008 af Lemon2 (Slettet)
Altså opgaven lyder:
Betragt funktionen f(x) = √(x) -1
a) beregn det bestemte integral
∫90 f(x) dx
og fortolk resultatet ved hjælp af en skitse..
Så ved ikke lige hvad det skulle være..
Svar #4
04. oktober 2008 af janko (Slettet)
f(x) = √(x) -1
∫f(x)dx = 2/3 x 3/2 - x
Beregn nu [2/3 x 3/2 - x] 90
Svar #5
04. oktober 2008 af janko (Slettet)
du kan bl.a. sige noget om den nedre samt den øvre grænse....
du kan sige noget om arealet.
tegn skitse.
Svar #6
04. oktober 2008 af Lemon2 (Slettet)
#4 Jaa det har jeg forstået :P
Det er mere det med fortolkning og hvordan det skal forklares. For ud fra min skitse kan jeg se, at første del af grafen er under x-aksen (altså et negativt areal).
Så det er noget med, at dette arealet trækkes fra det areal OVER x-aksen .??. Som du sikkert kan jeg se, er jeg ikke så god til at forklare det :)
Skriv et svar til: bestemt integrals fortolkning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
