Fysik

Kinestisk energi

07. oktober 2008 af MaikenG (Slettet)

Hej.

Håber på lidt hjælp.

Jeg får følgende oplysninger:

Et projetil med massen 6,00 g. rammer ind i træklodsen, der vejer 2,00 kg, og borer sig fast i denne. Efter sammenstødet svinger klodsen (med projektilet) ud til højre( det hænger i et pendul), således at bunden hæver sig 4,50 cm. i forhold til klodsens ligevægtsstilling.

a) Jeg skal bestemme, hvor stor den kinetiske energi  af klods og projektil var lige efter sammenstødet.

b) Jeg skal beregne hastigheden af projektil og klods lige efter sammenstødet.

c) Jeg skal beregne projektilets hastighed før sammenstødet.

Hvordan løses disse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af peter lind

a) Brug energibevarelse.

b) Brug energi=½mv2

c) brug impuls(bevægelsesmængde) bevarelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Du antager at der er tale om et fuldstændig uelastiskt stød, dvs. der ikke er energibevalese, idet projektilet må afsætte noget varme i klodsen. Istedet regnes der med impulsbevarelse, i sammenstødet mellem projektil og klods.

m1u1 + m2u2 = (m1+m2)v

Efter sammenstødet, regnes der med energibevarelse.

dvs altså energien efter sammenstødet er overført til kinetisk energi, som får klodsen til at give et løft i potentiel energi.

m*g*h = 1/2 m v^2 = E_kin

Dette burde være nok til at besvare samtlige spørgsmål


Svar #3
07. oktober 2008 af MaikenG (Slettet)

Hvordan beregner jeg den kinetiske energi vha. m1u1 + m2u2 = (m1+m2)v, når jeg ikkekender nogle hastigheder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Forskellen i den potentielle energi svarer til den indkomne kinetiske energi.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Der er somsagt energibevarelse efter stødet. Efter som de spørger:

a) Jeg skal bestemme, hvor stor den kinetiske energi af klods og projektil var lige efter sammenstødet.

Så bruger du blot E_pot = E_kin =>mgh = 2,006kg * 9,82 m/s^2 * 0,045m


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2008 af mathon

½*m*vfør2 = ½*M*vefter2 = M*g*h

½*M*vefter2 = M*g*h = (2,006 kg)*(9,82 m/s2)*(0,045 m) = 0,886451 J
.................
½*vefter2 = g*h

vefter = √(2gh)
.................

½*m*vfør2 = M*g*h = 0,886451 J

vfør = √((2*0,886451 J)/(0,006 kg))


Skriv et svar til: Kinestisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.