Kemi

Opgave i pH

07. oktober 2008 af Cisako (Slettet)

Endnu en opgave

I en 0,01 M NH3 måles pH 10,7

a) Skriv reaktionsskemaet for reaktionen mellem NH3 og H2O:

Løsning: NH3 + H2O  ⇔ NH4+ + OH- 

b) Beregn [H3O+] og [NH4+] i opløsningen:

Løsning: [H3O+] = 10-pH = 10-10,7 = 2,0 · 10-11M, og [NH4+] = 1,0 · 10-14M2 / 2,0 · 10-11M = 0,5 · 10-3M

c) Hvor stor en procentdel af den oprindelige mængde NH3 er omdannet til NH4:

Løsningen: ???

Hvordan løser man c) og er de andre to rigtige?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af mathon

pOH = 14 - pH = 14 - 10,7 = 3,3

[OH-] = [NH4+] = 10-pOH = 10-3,3 = 5,012*10-4 M

α*c = 5,012*10-4 M

α = (5,012*10-4 M)/(0,01 M) = 0,050119 = 5%


Skriv et svar til: Opgave i pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.