Matematik

afstand mellem punkt og linie (vektor)

08. oktober 2008 af z0unds- (Slettet)

Hej.

Jeg har punkterne P(22,11,11) og Q(30,27,27) og skal bestemme afstanden fra begyndelsespunt (0,0,0) til linien mellem P og Q


Først finder jeg retningsvektoren som er Q-P = r(8,16,19)

Nu skal jeg kende en vektor til som går fra P0 til P for at kunne bruge formlen fra punkt til linie

hvordan gør jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af peter lind

Din angivelse af retningsvektoren PQ stemmer ikke med koordinaterne for P og Q (skrivefejl?). Ellers:        Find tværvektoren til PQ. Denne er normalvektor til linien. Brug dette til at skriv liniens ligning på normalform. Indsætter du x=y=0 får du så afstanden. 


Skriv et svar til: afstand mellem punkt og linie (vektor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.