Matematik

2 grads polynomier

10. oktober 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Jeg mangler hjælp til følgende opgave:

Reducer følgende brøker ved først at opløse tæller og nævner i faktorer, hvorefter fælles faktorer forkortes væk

a) x2 - 3x + 2


Svar #1
10. oktober 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Ups, trykkede forkert:

a)         x2 - 3x + 2

              x2 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2008 af mathon

x2 - 3x + 2 = (x-1)(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2008 af Isomorphician

((x-1)(x-2))/((x-1)(x+1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2008 af mathon

(x-1)(x-2)/((x-1)(x+1))


Svar #5
10. oktober 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Hvad er det i laver der ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. oktober 2008 af mathon

...vi var bare næsten samtidige...:)


Svar #7
10. oktober 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

??

skal jeg regne diskriminanten, nulpunkterne og faktorisere hver ligning eller ?


Svar #8
10. oktober 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Halllooooooooooooooooo !


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. oktober 2008 af mathon

...vrøvl - du skal kun forkorte, som din opgavetekst tilsiger!!!


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. oktober 2008 af mathon

...det er en reduktion og ikke en ligning, der skal løses...:)


Svar #11
10. oktober 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Men hvorfor er de så lig med hinanden og hvor kommer x, 1 og 2 fra ?

x2 - 3x + 2 = (x-1)(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. oktober 2008 af jakedyret (Slettet)

 Prøv at gang parenteserne ud på højre side, så vil du se at din ligning kommer frem: :-) Kender du reglerne om faktorisering?


Brugbart svar (1)

Svar #13
10. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Du faktoriserer henholdsvis nævner og tæller.

Tæller : faktorisering af generelt:

ax^2+bx+c=a(r1-x)(r2-x), hvor r1 og r2 er rødder til andengradsligningen ax^2+bx+c=0

Nævner: kig på 3. kvadratsætning: (a-b)(a+b)=a^2-b^2

Herefter kan denne forkortes med en fælles faktor.


Svar #14
10. oktober 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Aha nu er den forstået, hva så med den nederste del ?

x^2 - 1

Hvad giver den ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Kig på 3. kvadratsætning (alternativt kan denne også løses som tælleren, dette er dog lidt af en omvej :-) )


Skriv et svar til: 2 grads polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.