Matematik

Kædereglen igen

16. oktober 2008 af stol (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/135661

Jeg fatter bare ikke, hvordan man skal løse denne type opgaver.


Svar #1
16. oktober 2008 af stol (Slettet)

Et større billed:

http://peecee.dk/uploads/102008/Screenshot-32.png


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. oktober 2008 af peter lind

h(t)=fx(1,t). Her kan h(t) betragtes som en sammensat funktion h(t)=fx(1,u(t)), u(t)=t. Den afledede bliver så h'(t) = d(fx(1,u(t)))/dy u'(t) = fxy(1,g(t)) u'(t)

g(t)=fy(2t,1) =fy(v(t),1), v(t)=2t kan behandles på samme måde.


Svar #3
18. oktober 2008 af stol (Slettet)

#2 Hmm... det er jeg ikke sikker på, at jeg forstår.

I 2. linje efter det 1. lighedstegn: Hvorfor skal det differentieres mht. y?

Efter 2. lighedstegn: Hvorfor g'(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2008 af peter lind

h'(t) Fordi u(t) indgår på y's plads i f(x,y). Du kan også sige at h(t)=fx(x,y) = fx(1,y(t)) hvis det gør det klarere.

Dit andet spørgsmål forstår jeg ikke. Det er jo det, der spørges om i opgaven.


Skriv et svar til: Kædereglen igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.