Matematik

funktion

17. oktober 2008 af sira (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x) = x4 - x2 +4

Og jeg skal bestmme en ligning for tangenten i punktet (2,f(2)), og bestemme monotoniforholdet og lokale ekstrema for f?

Hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2008 af Isomorphician

Til ligningen for tangenten kan du bruge denne formel:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor du så skal have fundet f'(x) og f(2).

For at finde lokale ekstrema skal du finde ud af hvor f'(x) = 0.


Svar #2
17. oktober 2008 af sira (Slettet)

Hvordan gør jeg det?

Har kun prøvt det engang sidste år :(

Kan du ikke forklar det med tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2008 af eldurum (Slettet)

tangenten kan du nemt finde vha. TI 89. jeg får den til 28x - 40

men ellers skal du bruge formelen: f ' (x0) (x-x0) + f(x0)

f ' (x) = 4x3 - 2x

så indsætter du x som er 2 ind på x's plads.

f' (2) = 4*23 - 2 * 2 = 28

f(x0) = 24 - 22 + 4 = 16

indsætter i tangent formelen: 28(x-2) + 16

= 28x -56 + 16 = 28x - 40


Svar #4
17. oktober 2008 af sira (Slettet)

Hvordan finder jeg den ved TI 89? tangenten


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2008 af eldurum (Slettet)

1. tryk on

2. tryk diamant + F1

3. skriv ligningen ind i Y1 , dette tilfælde x^4  - x ^2 + 4

4. tryk diamant + F3, der popper en graf op.

5. tryk F5 og find den der hedder tangent

6. find det punkt du ønsker at finde, i dette tilfælde 2. Så bare tryk på 2 tallet så står der x = 2 forneden.

7. tryk enter og der kommer en ligning frem i nederste hjørne i venstre side


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2008 af Isomorphician

(x0, f(x0) = (2, f(2))

f(x0) = f(2) = 24 - 22 + 4 = ....

f'(x) = 4x3 - 2x

f'(x0) = f'(2) = 4(23) - 2(2) = ....

Udregn og indsæt i formlen fra før


Svar #7
17. oktober 2008 af sira (Slettet)

JEg er forviret? Forstår ikke helt hvad du vil sige til mig? :(

Kan du ikke skrive det som en ting med tal på TI 89 :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2008 af eldurum (Slettet)

#7 hvem hentyder du til??

du skal bare følge trinene på din TI 89, så laver den en ligning for tangenten uden du skal tænke så meget.


Svar #9
17. oktober 2008 af sira (Slettet)

Jeg kan ikke finde diamant


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. oktober 2008 af Isomorphician

#7

Hvis det var til mig, så har jeg ikke så fin en maskine.


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. oktober 2008 af eldurum (Slettet)

Den er lysegrøn :-)


Svar #12
17. oktober 2008 af sira (Slettet)

Kan man godt udregne det uden IT 89?

Og hvordan? :-(


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. oktober 2008 af eldurum (Slettet)

#12 det har vi lige vist dig ..

både i # 3 og #6


Svar #14
17. oktober 2008 af sira (Slettet)

Jeg forstår bare ikke hvad jeg skal udregne #6 og hvordan med solve eller hvad og i hvilken formel skal jeg så indsætte det i? :-(

(x0, f(x0) = (2, f(2))

f(x0) = f(2) = 24 - 22 + 4 = ....

f'(x) = 4x3 - 2x

f'(x0) = f'(2) = 4(23) - 2(2) = ....

Udregn og indsæt i formlen fra før


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. oktober 2008 af Isomorphician

De værdier du har fundet for f(x0) og f'(x0) sætter du ind i:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

sammen med at x0 = 2, og udregner parenteserne, så der kommer et udtryk som:

y = ax + b, som er ligningen for tangenten du skal finde.


Svar #16
17. oktober 2008 af sira (Slettet)

Jeg er lost nu? :-(

Forstår ikke en brik


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. oktober 2008 af Isomorphician

de steder hvor der står .... er de steder du skal have udregnet en værdi.


Svar #18
17. oktober 2008 af sira (Slettet)

Men i hvilken formel skal jeg sætte dem i?

x0, f(x0) = (2, f(2))

f(x0) = f(2) = 24 - 22 + 4 = 6

f'(x) = 4x3 - 2x

f'(x0) = f'(2) = 4(23) - 2(2) = 88

er det sådan eller hvad? :-(


Brugbart svar (0)

Svar #19
18. oktober 2008 af Isomorphician

Læs #3 en gang til.

Du har kopieret formlerne og mistet potenserne ved 2-tallerne.

Formlen du skal sætte værdierne ind i, er som jeg skriver i #15:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.