Matematik

Funktioner

17. oktober 2008 af Lazk3 (Slettet)

Hej drenge og piger. Jeg sidder her med en opgave i matematik og behøver lidt hjælp for at komme videre, er fuldstændig blank, således lyder opgaven:

I en virksomhed beskriver funktionen y=f(x) produktionen pr. dag i antal stk., idet x er antal ansatte

y = f(x) = -0,25x2+10x, og definitionsmængden er [0,40]       prisen pr. enhed er 40 kr.

Jeg skal bestemme omsætningsfunktionen g(y), hvad gør jeg?
 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Forstår ikk spørgsmålet helt præcist.

f(x) har et maksimum i 20 og y værdien til dette maksimum er 100, hvorfor de producerer 100 stk./dag ved 20 ansatte.

Omsætningen er derfor 40*100=4000

"omsætningsfunktionen" forstår jeg ikk helt konkret...
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Ville umiddelbart sige, at g(y)=y*40

hvor y er antal stk./dag og de 40 er prisen pr. stk.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal kende prisen pr. stk. for at beregne omsætningen.

#0 Hvilke oplysninger har du om prisen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#3 prisen står i #0 dvs. prisen er 40 stk.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.