Matematik

Help: Differentations samt monotoniforhold?

18. oktober 2008 af RM (Slettet)

funktionen f er bestemt ved f(x)=e^sin(x) - sin(x) hvor  x tilhører  ]-pi;pi[

løs f' ' (x)

bestem monotoniforholdene for f

gør rede for funktionen f(x)=1.5 har 2 løsninger

jeg har fået f'(x) = cos(x) * e^sin(x) - cos(x), men kan ikke komme videre er der noget der kunne hjælpe skal aflevere den i næste uge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2008 af mathon

f '(x) = esin(x) *cos(x) - cos(x) = cos(x)*(esin(x) - 1)


Svar #2
18. oktober 2008 af RM (Slettet)

Hvordan løser jeg så f ' (x) = 0 , det glemte jeg vist at skrive

for det er lidt indvinklet med sin og cos


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2008 af mathon

cos(x)*(esin(x) - 1) = 0

dvs.
cos(x) = 0 ⇔ x € {-π/2,π/2} i intervallet ]-π;π[

esin(x) - 1 = 0
esin(x) ⇔ sin(x) = 0
x = 0 i intervallet ]-π;π[


Skriv et svar til: Help: Differentations samt monotoniforhold?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.