Matematik

bestemt integral

18. oktober 2008 af Louise_C (Slettet)

jeg vil vide om jeg har beregnet integralet rigtigt indtil videre.

jeg kan ikke opskrive grænseværdierne efter integraltegnet, jeg beskriver det i stedet. ∫3 (står øverst) 1(står nederst) (3x2 + 1)lnx dx

jeg sætter 3x2 + 1 lig med t. Men dette betyder at jeg vil få to ubekendte i mit integral, x og t.

jeg har beregnet de nye grænseværdier, og jeg er kommet frem til dette:

∫28 (øverst) 4 (nederst) (t)lnx / 6x*dt

6x er når jeg differentier t.

hvad gør jeg forkert?


Svar #1
18. oktober 2008 af Louise_C (Slettet)

hjælp!! må jeg gerne have to ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2008 af Lurch (Slettet)

Du skal ikke bruge substitution her, men partiel integration.


Svar #3
18. oktober 2008 af Louise_C (Slettet)

er min første beregning rigtig (ved hjælp af partiel integration):

[x3 + x * lnx] - ∫x3 + x * 1/x dx = [x3 + x * lnx] - [1/4 x4 + 1/2 x2 * lnx] ?

der skal selvfølgelig tilføjes grænseværdier (som er 3 og 1).


Svar #4
18. oktober 2008 af Louise_C (Slettet)

er der nogen som er gode til dette og som kan fortælle mig om dette er rigtigt.

jeg går fra ∫(3x2 + 1)lnx dx med grænseværdierne 3 og 1 til #3
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2008 af Lurch (Slettet)

ikke helt, men tæt på. du skal lige passe på parenteserne. 

[(x^3 + x) * lnx] - ∫(x^3 + x) * 1/x dx = [(x^3 + x) * lnx] - [(1/3 x^3 + x^2) * 1/x]

du havde en fejl i sidste led, hvor der vist er gået lidt kluder i hvad der skulle integreres og differentieres.


Svar #6
18. oktober 2008 af Louise_C (Slettet)

#5

jeg vil stadig sige at når man integrerer x, giver det ½ X^2

Men set bort fra det, skal jeg nu indsætte mine grænseværdier ? Hvordan skal jeg beregne ln1 og ln3 ? jeg vil ikke have en masse decimaler (hvis det kan undgås (: ).


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/135935


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. oktober 2008 af Lurch (Slettet)

#6 Du skal huske at gange med 1/x før du integrere

Formlen siger

∫g(x)*f(x)dx = [F(x)*g(x)] - ∫F(x)*g'(x)dx

i dit tilfælde er f(x)=3x^2 + 1 og g(x)=ln(x)

F(x) = x^3 + x, g'(x)=1/x

∫(x^2+1)*ln(x)dx = [(x^3+x)*ln(x)] - ∫(x^3+x)/x dx

= [(x^3+x)*ln(x)] - ∫(x^2+1) dx

=[(x^3+x)*ln(x)] - [1/3x^3 + x]


Svar #9
18. oktober 2008 af Louise_C (Slettet)

#7 og #8 mange tak til jer begge, i har hjulpet mig meget. jeg har et sidste spørgsmål. Til #7, det du har lagt ind. jeg kan ikke få alle konstanterne til at give 10 2/3. Du har i den sidste linje sat følgende i parentes: der står dette her:  -(ln1 - 1/3) + (ln1 - 1), hvilket jeg vil få til + 1/3 - 1. Men du får det til +1/3 + 1. Må man gøre dette?


Svar #10
18. oktober 2008 af Louise_C (Slettet)

#9

dette skulle ikke stå i min besked: "Du har i den sidste linje sat følgende i parentes:" (:


Skriv et svar til: bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.