Matematik

afstand mellem tangenter

18. oktober 2008 af Hunden-king (Slettet)

hvordan regner men afstanden mellem 2 parallelle tangenter?? 

f.eks.  y= 10x+14 og y=10x+2     

er helt blank - trækker man dem "bare" fra hinanden?? eller hvordan?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2008 af mathon

...da de parallelle tangenter overalt har samme afstand, kan deres afstand findes mellem et på den ene beliggende, vilkårligt valgt punkts afstand til den anden:

fx. P(2,34) ligger på y = 10x+14

dets afstand fra y=10x+2
er

dist(l,P(2,34)) = |10*2-34+2|/√(1+102)
 


Svar #2
18. oktober 2008 af Hunden-king (Slettet)

okay tak- men hvordan er et lige du ved, at (2,34) ligger på linien??


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#2 da 10x+14 med x=2 indsat er 10*2+14=20+14=34

Derved ligger punktet (2;34) på linien 10x+14


Svar #4
18. oktober 2008 af Hunden-king (Slettet)

okay - det kan godt være det bare er mig - men hvorfor hedder det -34?!? og hvad er a og b??

jeg skal da sætte det ind i denne ligning ikke?!?: dist(p,l)= ax1+by1+c / √(a2+b2)


Skriv et svar til: afstand mellem tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.