Kemi

ligevægts opgave

18. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Ag^+ + 2CN^ - <-------> Ag(CN)_2^ - K = 1 x 10^20 M^ -2.

a) Beregn koncentrationen af sølvioner (AG^+), i en opløsning der laves ved at opløse 1,0 gram sølv(I)nitrat og 10,0gram kaliumcyanid i så meget vand, at opløsningen fylder præcis en liter.

okay, her er min egen udregning.

n(AG) = m / n => n(AG) = 1/ 107,87 => n(AG) = 0,009270418 mol.

c(AG) = n/v => c(AG) = 0,009270418 mol / 1 Liter => c(AG) = 0,009270418

b) hvor mange sølvioner findes der pr. litter i opløsningen.

så er det vel bare, 6,0221415·10^23 gange 0,009270418 mol? Eller er jeg helt off :/ Den skal afleveres mandag så er lidt fucked hvis den er forkert, det en opg. i en aflevering nemlig : /

mvh. Line  


Svar #1
18. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

til a'eren har ejg selv tænkt på følgende:

x / ( (c(Ag+)-x) * (c(CN-)-2x))

hvorved denne brøk er = K.
Hvad sir' i ?
 


Skriv et svar til: ligevægts opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.