Matematik

Polynomier :S

19. oktober 2008 af Lady-R (Slettet)

Hej allesammen, :) er desværre gået lidt i stå.

Håber der er nogen som vil forklare ?

Bestem k, så følgende polynomium ingen rødder har: f(x) = 3x^2-kx+12

Jeg ved, at det vil sige d<0, altså den har ingen rødder

så skrev jeg den op sådan: 3x^2-kx+12<0

Derfra kunne jeg ikk komme videre?

På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er også forkert opskrevet. Hvordan finder du normalt rødderne af et andetgradspolynomium?


Svar #2
19. oktober 2008 af Lady-R (Slettet)

finder først d


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2008 af eightx2 (Slettet)

f(x) er ikke lig d.

d=b^2-4ac => d=(-k)^2-4*3*12

Så finder du for hvilke k det gælder, at d<0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Du har skrevet diskrimanten forkert op. Det skal være:

b^2 - 4ac < 0

(-k)^2 - 4*3*12 < 0


Svar #5
19. oktober 2008 af Lady-R (Slettet)

nåå på den måde :)

Mange tak, det var meget nemmere at forstå :b


Svar #6
19. oktober 2008 af Lady-R (Slettet)

ehm, blev forvirret igen..

fik den til k < ±√114

hvad mener den så med at x=3 har værdien 10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at kigge på den igen:

d=(-k)^2 - 4*3*12=k^2-12*12=k^2-144

Prøv selv at gå videre derfra, husk at der er tale om et interval og ikke blot et enkelt tal.


Skriv et svar til: Polynomier :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.