Matematik

Hjælp til MatB spørgsmål.

21. oktober 2008 af Patricia14 (Slettet)

Hej alle. Håber I vil hjælpe for er noget lost lige pt.

Bestem a, så ligningen 2x^2-2x-4=-x^2+2x+a, har løsningerne -1 og 3

- I den her opgave ved jeg ikke helt om jeg skal bruge rødder (y=a(x-x1)(x-x2)) eller om jeg skal få ligningen til at give 0? og hvis jeg skal det hvordan kommer jeg så videre derfra?

En jernklods opvarmes og afkøles derefter af luften. Afkølingen kan beskrives ved funktionen
a(t)=20+880·0,95^t,t≥0,
Hvor afkølingen påbegyndes til t = 0, og a(t) er klodsens temperatur, målt i grader, til tiden t.
c) Hvilken temperatur har luften, hvor klodsen afkøles?
d) Hvilken temperatur nærmer klodsen sig, når tiden går?
Får jernklodsen (teoretisk) nogensinde en temperatur på 20 grader?
 

- jeg føler sådan lidt i det her tilfælde spørgsmål c og d er lidt brede? luften plejer jo at være 20 grader skal jeg bruge det? og i d må det vel også være 20 grader? men hvordan kan jeg vise det?

hvis jeg nu tager formlen og sætter 20 ind i den sidste sådan:

20=20+880·0,95^t⇔0=880·0,95^t
- jeg kan jo ikke dividere 0 med noget? har jeg forstået opgaven forketr?

Standselængden y (målt i m) for en bil, der kører med x k/t, kan under visse omstændigheder beregnes med formlen
y=0,25x+0,01x^2
Hvilken fart må bilen højst have, hvis standselængden skal være 25 m? – og 65 m?
- jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre når der er 2 x'er? :s

Ved godt der er lidt meget men har kigget på det de sidste to timer og kan bare ikke komme videre. :( Hpber I vil hjælpe. Og tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2008 af peter lind

Første opgave. Træk alt over på samme side af lighedstegnet. Du kan bruge begge dine angivne metoder. Ved den sidste metode sætter du en af rødderne ind, hvilket giver enligning til bestemmelse af a. Er der ikke en fejl i din beskrivelse ?. En rod er nemlig nok.

anden opgave Som tiden går vil stangens temperatur nærme sig luftens temperatur, så spørgsmål c og d hænger sammen. 880·0,95^t -> 0 for t->oo . Teoretisk vil stangen aldrig opnå luftens temperatur, da de kræver uendelig lang tid. I praksis vil den.

Sidste opgave: Løs ligningerne 0,25x+0,01x^2=25 og 0,25x+0,01x^2=65.


Svar #2
21. oktober 2008 af Patricia14 (Slettet)

takker for hjælpen. men hvordan kan man bevise den anden opg matematisk?


Skriv et svar til: Hjælp til MatB spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.