Kemi

kemi prøve

22. oktober 2008 af vatoslocos (Slettet)

Gør reaktionsligningerne færdige, afstem dem og marker det stod der er bundfal:

AgNo3 + BaBr2 -->

Mængdeberegninger

340 g carbon: beregn stofmængden

Glucose har formlen C6H12O6

Se på følgende forbrændingsreaktion:

C7H16 (g) + 11 O2 --> 7 CO2 (g) + 8 H2O (g)

Ved denne forbrænding dannes der 75,0 g CO2 - beregn massen af den brugte C7H16.

HJÆLP'!!!


Svar #1
22. oktober 2008 af vatoslocos (Slettet)

under glucose skal der stå efter : Beregn massen af 8,53 mol glucose


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2008 af Mettelind1990 (Slettet)

Den første bliver AgBr2 og BaNo3, ved ikke hvad der er tungtopløseligt...
For at beregne stofmængden af carbon skal du benytte formlen n = m/M. Du har massen og finder M molare massen ved at slå op i et periodisk system, for carbon er den 12,01 g/mol.
For at beregne massen af glocuse skal skrive formlen om til m = n*M. M finder du igen ved at slå op i et periodisk system H = 1,008 g/mol og O = 16,00 g/mol.

I den sidste skal du finde stofmængden af CO2, n =m/M. Så skal du se på i hvilket forhold de reagerer... Hvis forholdet f.eks. er en til en er n(CO2)=n(C7H16)... 


Svar #3
22. oktober 2008 af vatoslocos (Slettet)

det er fandme lækkert du gider at hjælpe :)

men vil du ikke prøve sådan "udføreligt" at skrive præcis hvordan man gør :D ?
 

Når hydrogen og chlor reagerer med hinanden efter nedenstående reaktionsligning, kan det give et ordenligt brag! Særlig slemt er det, hvis stofferne er til stede i ækvivalente mængder.

H2 (g) + Cl2 (g) --> 2 HCl (g)

en kemilærer ville lave forsøget med 50,0 g hydrogen og 500 g chlor?

a. svarer det til ækvivalente mængder= Svaret skal begrundes!

b Hvor stor masse HCl udvikles ved anvendelse af de nævnte masser?


Svar #4
22. oktober 2008 af vatoslocos (Slettet)

2. Zinkcarbonat ønskes fremstillet ved en fældningsreaktion. Skriv et ionreaktionsskema for fældningsreaktionen. Vælg derefter to egnede udgangsstoffer og skriv et reaktionsskema for fældningsreaktionen med stofformler.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2008 af Mettelind1990 (Slettet)

Til spørgsmål a fandt jeg lige det her: Hvis reaktanterne til en reaktion er blandet i forhold der stemmer overnes med det afstemte reaktionsskema siges de at være til stede i ækvivalente mængder. Så ja til spørgsmål a.. Der er 2 H og 2 Cl på venstre siden og 2 H og 2 Cl på højre siden...

Til spørgsmål b er jeg rimelig sikker på at du skal udregne stofmængden af hydrogen og chlor.. Da de reagerer 1:1 er det stof med den mindste stofmængde den begrænsene faktor... Altså der kan ikke dannes mere HCl end der er af H og Cl. Derfor må det stof med den mindste stofmængde være lig med stofmængden af HCl. Du udregner stofmængderne på følgende måde: da molare massen M for hydrogen er 1,008 g/mol skal du sige n = m/M. N(H2)= 50,0g/1,008g/mol og n(Cl2)=500g/35,45g/mol. Cl er den begrænsende faktor :-). Derfor n(Cl)=n(HCl). Med stofmængden af HCl kan du udregne massen ved m = n*M. M=1,008g/mol + 35,45g/mol. :-)


Svar #6
22. oktober 2008 af vatoslocos (Slettet)

så hvad er svaret på b ? :D

og hvad med denne her :D ?

5. Se på følgende forbrændingsreaktion

C7H16 (g) + 11 O2 --> 7 CO2 (g) + 8 H2O (g)

Ved denne forbrænding dannes der 75,0 g CO2 – beregn massen af den brugte C7H16
 

og

2. Zinkcarbonat ønskes fremstillet ved en fældningsreaktion. Skriv et ionreaktionsskema for fældningsreaktionen. Vælg derefter to egnede udgangsstoffer og skriv et reaktionsskema for fældningsreaktionen med stofformler.
 


Svar #7
22. oktober 2008 af vatoslocos (Slettet)

hurtig hurtig prøven slutter nu ! :S


Skriv et svar til: kemi prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.