Fysik

Spørgsmål i harmoniske svingninger

23. oktober 2008 af shafh (Slettet)

Hej

For harmoniske svingninger gælder følgende sætning

x(t)=A*cos(ω*t)

Men nu har jeg også fået at vide at sætningen også kan benyttes hvis cosinus udskiftes med sinus:

x(t)=A*sin(ω*t)

Er der nogen der kan fortælle hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af mathon

...fordi sin(x+π/2) = cos(x)

hvoraf
x(t) = A*cos(ω*t) = A*sin(ω*t + π/2)...

graferne for cos og sin er "identiske" ved en en forskydning på (π/2) langs x-aksen


Svar #2
23. oktober 2008 af shafh (Slettet)

super. Tak


Svar #3
23. oktober 2008 af shafh (Slettet)

Vent lige. Mathon vil det betyde at

x(t)=A*cos(ω*t+φ)

vil betyde at den med sinus vil se således ud?

x(t)=A*sin(ω*t+φ/2)

Syntes lidt at ødelægge mit resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2008 af mathon

x(t) = A*cos(ω*t+φo)  = A*sin(ω*t+φo+π/2)


Svar #5
23. oktober 2008 af shafh (Slettet)

Og hvad er n så for noget? Phi er den eneste ukendte faktor, og vil nemlig utrolig gerne kunne udregne den, og det ødelægges lidt hvis vi også har "n".


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2008 af mathon

π = pi
men
ligner et "n"


Skriv et svar til: Spørgsmål i harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.