Matematik

Hjælp til opgave

25. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Hej, jeg har fået denne opgave, jeg ikke rigtig kan finde ud af hvordan man løser, håber en kan hjælpe. Tak.

Ungersøg ved hjælp af f'(x) om linjen med ligningen 4y - 3x = 1 er tangent til grafen for funktionen

f(x) = x^2 / (x-1)

hvordan løses denne opgave, på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2008 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x)=hældning af den givne linie. Find for de funde værdi(er) af x, de tilsvarende y værdi(er) og se efter om punkt(erne) ligger på linien.


Svar #2
25. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

skal jeg så omskrive denne 4y - 3x = 1 til y=ax+b

hvis ja, hvordan gør jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2008 af peter lind

#2 ja. Adder 3 x på begge sider af lighedstegnet og divider med 4.


Svar #4
25. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Jeg har fået den til:

y = (3/4)x + (1/4)

så sættter jeg

3/4 = x^2 / (x-1)

og løser denne, er dette rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2008 af peter lind

Ikke helt. I den sidste ligning skal du differentiere højre side.


Svar #6
25. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

hvordan gør jeg det ? sorry har ikke helt styr på det


Svar #7
25. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

når jeg diff. f(x) = x^2 / (x-1) får jeg

(x^2 - 2x) / (x-1)^2

så er den færdig ikke, skal ikke gøre mere ved den vel ?

håber en kan hjælpe. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2008 af peter lind

Kald g(x)=x^2, h(x)=x+1, Så er f(x)=g(x)/h(x). Ifølge reglen for differentiering af en kvotient er så                 f'(x)=[g'(x)*h(x)-g(x)*h'(x)]/h(x)^2


Svar #9
25. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

har jeg så ikke gjort det rigtige i #7


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2008 af peter lind

#7 og #9 Jo. Nu skal du bare fortsætte fra #4


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.