Kemi

rettelse :)

26. oktober 2008 af Signesp (Slettet)

Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten og dennes enhed for hvert af nedenstående reaktionsskemaer:
a) CO(g) + 2H2(g) CH3OH(g)
K = [CH3OH] / [CO] • [H2]2 =
 

b) 2 C2H2(g) + 5 O2(g) 4 CO2(g) + 2 H2O(g)
K = [CO2]4 • [H2O]2 / [C2H2]2 • [O2]5 =

c) 4 C2H2(g) + 10 O2(g) 8 CO2(g) + 4 H2O(g)
K = [CO2]8 • [H2O]4 / [C2H2]4 • [O2]10 =

d) Ce4+(aq) + Fe2+(aq) Ce3+(aq) + Fe3+(aq)
 

ër det rigtigt, det jeg hart gjort? Og er der en der ville hjælpe mig med at finde enhederne til dem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af mathon

a) CO(g) + 2H2(g)   --->  CH3OH(g)
K = [CH3OH]/([CO] • [H2]2)  med enheden M-2

b) 2C2H2(g) + 5O2(g)   --->  4CO2(g) + 2H2O(g)
K = [CO2]4•[H2O]2/([C2H2]2 •[O2]5) med enheden M-1

c) 4C2H2(g) + 10O2(g)   --->  8CO2(g) + 4H2O(g)
K = [CO2]8•[H2O]4/([C2H2]4•[O2]10) med enheden M-2

d) Ce4+(aq) + Fe2+(aq)   --->  Ce3+(aq) + Fe3+(aq)
K = [Ce3+]•[Fe3+]/([Ce4+]•[Fe2+]) ubenævnt


Svar #2
26. oktober 2008 af Signesp (Slettet)

hvad vil det sige at den sidste er ubenævnet? og hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2008 af mathon

...både i tæller og nævner fås enheden M2, som forkortes til 1/1 = 1


Skriv et svar til: rettelse :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.