Matematik

en enkelt opgave, hjæælp!

26. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

Hej, sidder lige med en mat-opgave, som jeg er lost i ;/

opgaven lyder:

a = log2+log3-log12+log20 - ½log100+log10^3/4

b = Ine^2 + 3Ine + In½ -In12 + In18 + In1/e

på forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

brug dine regler for logaritme.

log(x)+log(y)=log(x*y)

log(x)-log(y)=log(x/y)

log(xn)=n*log(x)

Hvor x og y er tal


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

n er selfølgelig også et tal :-)


Svar #3
26. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

altså vil den så for a hedde:
 

2+3-12+20-50+10^3/4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

forresten... er det 103/4 der står eller 103/4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#3 Hvor blev alle "log'erne" af i din udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

I #4 går jeg udfra du mener 103/4, da det giver 3/4 :-)


Svar #7
26. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

opgaven lyder bestem tallene uden brug af cas (:
ja det er 103/4 jeg mener.

Men er a så ikke bare som jeg har skrevet det i #3


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Skriver lige mine udregninger 2 min


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

a = log2+log3-log12+log20 - ½log100+log102/4
a = log(2*3) - log(12) + log(20) -0.5*log(102) + (3/4)*log(10)

a= log((6/12)*20)-1*1+(3/4)*1

a= log(0.5*20)-1+(3/4)

a= log(10)-1+(3/4)=1-1+(3/4)=3/4


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#7 Har du egentlig lært om log? Det ser din udregning i #3 ikke ud til. Prøv at sæt dig ned og læs afsnittet i din bog igennem igen!


Svar #11
26. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

okaay, nu tror jeg at jeg forstår ;)
det samme skal vel bare gøres i b også?


Svar #12
26. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

vi har ikke haft så meget om det ;(


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#11 ja, men med den forudsætning at det nu er en anden slags logaritme - den naturlige logaritme e -der skal bruges.


Svar #14
26. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

altså ;

b = Ine^2 + 3Ine + In½ -In12 + In18 + In1/e

b = Ine(2*3) + In(½/12) + In(18+1)

hmm, nu er jeg i tvivl..


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)


Svar #16
26. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

b = Ine^2 + 3Ine + In½ -In12 + In18 + In1/e

når det er man plusser, gælder det også de samme regneregler som log?

In6 + In(½/12) + (In18*1/e) den sidste er jeg så ikke sikker på? ..


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#16 læs linet i #15

ln(1/e)=-1


Svar #18
26. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

så det vel bare In(18)-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

det giver

b=2+3+ln((0.5*18)/12)-1=4+ln(0.75)

Igen læs bog, da alt det her står deri :-)


Svar #20
26. oktober 2008 af visuu1 (Slettet)

mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: en enkelt opgave, hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.