Matematik

Funktioner

28. oktober 2008 af Hr. Studie (Slettet)

Hejsa - Der søges hjælp fra mit vedkommende..... :-)

Jeg sidder med en følgende opgave:

 - Begrund, hvilke af funktionerne

g(x)= 0,34 * 1,27^x     ,     h(x) = 3,41 * 0,72^x          og          k(x) = 7,2 * 4,2^x

der er voksende og bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f, der har væksrate 20% og for hvilken f(0) = 10.

Håber der er nogen som kan hjælpe mig, jeg synes nemlig opgaven er "lidt for svær for mig" ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

hvis a i f(x)=b*a^x er større end nul er funktionen voksende.

- vækstrate 20%, dvs a=1+0,20=1,2 (renteformlen)

Find nu konstanten b,


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.