Matematik

FUNKTION

28. oktober 2008 af yek (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe med den her opgave

Om en funktion oplyses det at P(2,2) er et punkt på grafen til f(x) samt at funktionen er en løsning til differential ligningen :
dy/dx - 3y = x^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i P.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af mathon

tangentligning
y = (dyo/dxo)x + (yo - (dyo/dxo)*xo)


Svar #2
28. oktober 2008 af yek (Slettet)

tak. kan du osse hjælpe med denne her ?

 Bestem ligningen :
y’+y =20x+3
, den løsning, hvis graf går gennem punktet P(1,4)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af mathon

løsningen til

y ' + f(x)*y = g(x)
er

y = e-F(x)-k * ∫eF(x)+k *g(x)dx

............................................

i denne opgave
er
f(x) = 1
g(x) = 20x+3


Skriv et svar til: FUNKTION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.