Matematik

Hvordan er det nu lige man gør??

28. oktober 2008 af rajah17 (Slettet)

Hej

Jeg håber virkelig der er nogen der vil hjælpe mig for jeg kan simpelthen ikke huske hvordan jeg kommer i gang:)

Jeg har en trapez ABCD

linjestykkerne AB= 5, BC=4, og AD= 12 er opgiver samt vinkel A= 68º

opgaven går så ud på at finde linje stykket CD

Jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig i gang

på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af Isomorphician

En god start er altid at lave en skitse. Det kan give dig en masse idéer til hvordan opgaven kan løses.


Svar #2
28. oktober 2008 af rajah17 (Slettet)

det har jeg også gjort men den vil stadig ikke rigtig åbne sig for mig det er pænt træls


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#2 du er givet vinkel A og |AB| så start med at beregne højden


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

hint: kig på dine cosinusrelationer.

Den kan løses på én udregning med disse nemlig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Tanketorsk. tænkte på, du skulle finde |BD|


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2008 af Isomorphician

Siden AB og noget af siden AD inddeler trapezen i en retvinklet trekant, hvor du kan bruge sin og cos til at udregne de to kateter i den retvinklede trekant.

Nu har du så længden af den ene katete (højden af trapezen), som du også kan bruge i den retvinklede trekant der er i den anden af trapezen.

Du kan finde længden af den anden katete af den anden retvinklede trekant (ved vinkel D), ved at bruge at du kender længden af hele siden AD, længden af BC og længden af den katete i den første retvinklede trekant der ligger på siden AD.

Nu kender du så længderne af begge kateter i en retvinklet trekant, hvorved du kan finde længden af hypotenusen vha Pythagoras.


Svar #7
28. oktober 2008 af rajah17 (Slettet)

Okay tusind tak nu tror jeg endelig det gik op for mig tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Hvordan er det nu lige man gør??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.