Kemi

Syrer og baser

28. oktober 2008 af Thea15 (Slettet)

Håber der er nogen der kan give mig en hånd med denne opgave:

En opløsning er fremstillet ved at blande følgendevæsker i en 500 mL målekolbe:

60 mL 0,21 M HCl og 90 mL 0,050 M HNO3

Herefter fyldes målekolben op til mærket.

a) Beregn pH for blandingen

Opløsningen hældes ud i et bægerglas, der indeholder 0,92 g Ca(OH)2

Hele mængden af Ca(OH)2 kan opløses under de givne forhold.

b) Opskriv et reaktionsskema for den reaktion, der finder sted i bægerglasset.

Efter endt reaktion afkøles blandingen til 25C. Voluminet er stadig 500 mL.

c) Beregn pH for den nye blanding


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af mathon

M(Ca(OH)2) = 74,10 g/mol

n(Ca(OH)2) = (0,92 g)/(74,10 g/mol) = 0,012416 mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2008 af mathon

n(OH-) = 2*(0,012416 mol) = 0,024831 mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af mathon

...afkøles blandingen til 25C
hvilket betyder, at

pH + pOH = 1*14

 


Skriv et svar til: Syrer og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.