Matematik

tre trins reglen

28. oktober 2008 af camillasophia (Slettet)

hej jeg sidder og laver en aflevering, hvor jeg har fået en opgave der lyder sådan:

vis vha. tre-trins reglen at funktionen f(x) = 2x^2 - 3x + 4 er differentiabel og bestem derved differentialkvotienten.

jeg ved ikke hvordan jeg skal vise at funktionen er differentiabel, er det bare ved at differentiere den. ?

det prøvede jeg på og så fik jeg f'(x)= 4x-3  men er det så denne funktion jeg skal kører igennem tre trins reglen eller er det den funktionen f(x) = 2x^2 - 3x +4?

hvis der er en der lynhurtigt kan regne den ud, med mellemregning så jeg kan se hvordan det bliver gjort vil det være super dejligt

det lyder meget indviklet men håber at der er en der forstår mig.

:) knus.


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/137643


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

I din bog må der stå hvad 3 trins reglen er ... den skal du føgle punkt for punkt med beregning af 1. Δf, 2. sekant Δf/?h og 3. grænse lim?→0Δf/?h


Skriv et svar til: tre trins reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.