Matematik

opgave

30. oktober 2008 af masterak (Slettet)

hvordan løser man sådan en opgave

to funktioner er givet f og g

f(x)=-x3+3x2+2 og g(x)=X2+2

m1 er afgrænset af graferne for f og g

b) bestem ved hjælp af stamfunktion areal af m1?

c) bestem ved hjælp af stamfunktion volumenet af det omdrejningslegeme der fremkommer, når m1 drejes 360 grader om y-aksen?

en punktmængde m2 er afgrænset af grafen for g, y-aksen og linierne med ligningerne x= 0og y=2

d) bestem ved hjælp af stamfunktion volumenet af det omdrejningslegeme der fremkommer, når m2 drejes 360 grader om x-aksen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af Jerslev

#0: Har du selv noget bud?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
30. oktober 2008 af masterak (Slettet)

jeg ved ikke hvilket funktion jeg skal sætte ind i min formel med areal betemmelse da jeg har fået opgivet to funktioner 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2008 af Jerslev

#2: Du skal bestemme arealet imellem de to funktioner. :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
30. oktober 2008 af masterak (Slettet)

dvs A= ab{(-x3+3x2+2)-(X2+2)dx
 

hvad er mine øvre grænse og nedre grænse a og b


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2008 af Jerslev

#4: Rigtigt opstillet. :)

Grænserne er x-værdierne for deres skæringspunkter. Dvs., at du skal løse f(x)=g(x) for at finde grænserne.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
30. oktober 2008 af masterak (Slettet)

kan jeg  brug solv på ti89


Svar #7
30. oktober 2008 af masterak (Slettet)

har fået lavet b) tak for hjælpen

opgave c) drejning om y-aksen formelen  v=2*Pi*ab{f(x)*x dx

hvad er min

F(x) ?     x?   a?  b? 


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.