Fysik

Spørgsmål

30. oktober 2008 af Milliis (Slettet)

Hvor lang tid går der, inden 90% af et henfald radioaktivt stof er omdannet, når halveringstiden er 1 døgn

kan det passe at resultatet er 79??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af mathon

...hvordan regner du ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2008 af mathon

m = mo*((½)1/T½)t = mo*((½)1/1) = mo*0,5t

0,5t = m/mo

log(0,2)*t = log(0,1) = log(10-1) = -1

t = -1/log(0,2) = 1,43 døgn


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2008 af mathon

rettelse
log(0,5)*t = log(0,1) = log(10-1) = -1

t = -1/log(0,5) = 3,32 døgn


Svar #4
30. oktober 2008 af Milliis (Slettet)

what ? jeg har aldrig haft det der formel :S hvad står m for ??!?


Svar #5
30. oktober 2008 af Milliis (Slettet)

er der ikke en nemere måde?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2008 af mathon

m er massen

der er ikke en nemmere måde


Skriv et svar til: Spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.