Matematik

hjæælp 2 grads

30. oktober 2008 af mukka (Slettet)

x3+2x2+x= 0

nogle der har et eksempel på hvordan denne her skal løsses den er bare svæ sys jeg


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af Isomorphician

Sæt x uden for en parentes og brug nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Du opdager nu, at det er den letteste tredjegradsligning, du længe har løst:

x3+2x2+x=0

Vi sætter x uden for en parentes:

x(x2+2x+1)=0

Herefter benytter vi nulreglen. Dermed skal

x=0 v x2+2x+1=0

Nu kan du løse x2+2x+1=0 og så skulle du meget gerne have dine (to) rødder.


Skriv et svar til: hjæælp 2 grads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.