Matematik

areal hjælp

02. november 2008 af kim19 (Slettet)

Der er givet en funktion f(x) = x^3 - 4x

Grafen for f(x) afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal.
jeg skal bestemme arealet af denne punktmængde.

Hvordan finder jeg hvor den går fra og til på x aksen, osv ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af Arctan (Slettet)

Find intervallet som arealet spænder over ved at finde nulpunkter (a og b) for f(x). Find herefter en stamfunktion F(x) til f(x) og udregn arealet ved A = F(b) - F(a).


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2008 af c_aastrup

Du skal løse f(x) = x^3 - 4x=0 for x.


Svar #3
02. november 2008 af kim19 (Slettet)

hvordan løses den nu, håber en kan sætte mig igang


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2008 af c_aastrup

Har vi da ikke gjort det?

Tænk nul-regel.


Svar #5
02. november 2008 af kim19 (Slettet)

x(x^2 -4) = 0

x=0 eller x^2 - 4 =0

X=0 eller X = +-2

er dette rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#5 jeps, hvis du med X=+-2 mener x=2 eller x=-2 ;-)


Svar #7
02. november 2008 af kim19 (Slettet)

Ja hvad gør jeg så, nu har jeg jo 3 steder, den rør x aksen. opgaven lyder jo på:

Grafen for f(x) afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal. bestem dette areal


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

se #1


Svar #9
02. november 2008 af kim19 (Slettet)

jeg er ikke helt med ang det med 1. aksen, betyder det jeg skal finde arealet fra -2 til 0 og igen fra 0 til 2 og så ligge dem sammen eller skal jeg kun finde et af dem ?

Er ret dårlig til det hvad 1. aksen er


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Lig dem sammen ... husk at arealer er af positivt fortegn


Svar #11
02. november 2008 af kim19 (Slettet)

Tak jeg får arealet til 8 ved ikke om du har fået regnet det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

det får jeg også ^_^


Svar #13
02. november 2008 af kim19 (Slettet)

Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: areal hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.