Kemi

en opgave

02. november 2008 af Petrozza (Slettet)

Hola

Hvordan kan jeg gribe denne opgave an?

For at bestemme renheden af oxalsyre udføres en titrering med 0,02 M KMnO4 i sur væske. Der afvejes 0,138 gram oxalsyre og der titreres med 22 ml KMnO4 til farve forsvinder
Vi har endvidere:

5(COOH)2 + 2MnO4- + 6H+ ----->10CO2 + 2Mn2+ + 8H2O

Bestem oxalsyrens renhed i %:
 

På forhånd mange tak

mvh Petrozza


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af mathon

n(MnO4-) = (0,022 L)*(0,02 mol/L) = 0,00044 mol

5(COOH)2     +      2MnO4-    +     6H+    --->   10CO2   +   2Mn2+    +    8H2O
   5 mol                  2 mol
5*(90,04 g)            2 mol
  450,2 g                2 mol
      m                 0,00044 mol         

hvoraf ideelt:

m/(450,2 g) = (0,00044 mol)/(2 mol)

m = (0,00044/2)*(450,2 g) = 0,099044 g, hvis stoffet var 100% rent

renhedsgrad = (0,099044 g)/(0,138 g) = 0,718 = 71,8%
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2008 af tikki1991 (Slettet)

hvor får du dine tal fra ? kunne du uddybe lidt mere ?:) tak


Skriv et svar til: en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.