Fysik

Newtons love 2 små

02. november 2008 af Pernille-2 (Slettet)

1. En klods glider ned af et skråplan med hældningsvinklen a=26º. Gnidningskoefficienten mellem klodsen og skråplanet er μ=0,45

Beregn klodens acceleration:

a=g*sin(a)-μ*g*cos(a) ⇒9,82m/s2*sin(26)-0,45*9,82m/s2*cos(26)=0,33m/s2, passer det ?
 

Vi giver nu klodsen et skub, så den glider et lille stykke op ad samme skråplan, inden den stander.

Overvej kræfternes retninger i dtte tilfælde, og beregn klodsens acceleration, under bevægelsen opad.

er helt blank der, nogen der vil hjælpe mig :)?

2. Kusken udbryder:"Hyp!", men den tænksomme hest nægter kategorisk, idet den henviser til newtons 3. lov om aktion og reaktion:"Vognen trækker lige så meget i mig, som jeg i den. Jeg rokker mig ikke af stedet"

HVad skal kusken egentlig sige til hesten for at overbevise den om, at de skal køre alligevel.

ps. vognen er selvfølgelig en med 2 hjul :),

nogen der kan hjælpe mig med dette forunderlige spørgsmål :)?

på forhånd tak (L

jeg har fået det her svar:

. Den er det du har beregnet i første spørgsmål.

3) Det er en indre kraft mellem hest og vogn. Det man skal bruger er den resulterende kraft på hest+vogn. Kræfterne kommer via kontakten til vejbanen

Jeg forstår det ikke helt, er der ikke nogen der lige kan præcisere det lidt mere, så ville det være kanont :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af DMUS (Slettet)

1)
Din første udregning ser korrekt ud. Det er en korrekt anskuelse af problemet, om du har regnet rigtig har jeg ikke mulighed for at tjekke.

Når du skubber klodsen op ad skråplanet, virker der de samme kræfter på klodsen, dog vil gnidningskræften virke i modsatte retning, end når den glider ned ad.
Derved får samme udregning blot med et plus istedet for minus.

2)
Det er fysik omskrevet til ren poesi, du skal selvfølgelig fortælle kusken at han skal trække i hesten, før den sætter igang. Når vognen står stille, trækker vognen ikke i hesten, og dermed trækker hesten ikke igen.

3) Jeg får intet spørgsmål ud af det der står.

Prøv at skriv hele spørgsmålet istedet.
 


Skriv et svar til: Newtons love 2 små

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.