Matematik

funktioner

03. november 2008 af CJN (Slettet)

Jeg har fået en opgave hvor jeg har to funktioner/grafer, en lineær og en parabel og så skal jeg finde skænringspunkterne ml. graferne.

f(x)= -22-0,5x+4   og   g(x)= 4,2x-5

Så har jeg valgt at sætte funktionerne lig hinanden altså:

-22-0,5x+4 = 4,2x-5
-2x2-4,7x+9 = 0

Herefter regner jeg en diskriminant ud:

d= (-4,7)2-4*(-2)*9 = 94,09

så regner jeg x ud:

x= -(-4,7)+-√94,09/2*(-2) = (-3,6 og 1,25)

Dvs når,

x = -3,6 fås y= -2*(-3,6)2-0,5*(-3,6)+4 = -20,12

x = 1,25 fås y= -2*1,252-0,5*1,25+4 = 0,25

Dvs skæringspunkterne er:

(-3,6;-20,12),(1,25;0,25)

Sandt eller falsk? Og hvor går det galt hvis det er tilfældet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Isomorphician

...ser fint ud.

Ellers tjek på din lommeregner, hvis den kan tegne grafer.


Svar #2
03. november 2008 af CJN (Slettet)

det kan den men skærmen er ik stor nok :-s


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Du skal nok bare have fixet dit window... start evt. med en zoomfit, det plejer at hjælpe lidt


Svar #4
03. november 2008 af CJN (Slettet)

synes stadig ik helt grafen stemmer overens med mine løsninger.. men hvordan zoomer jeg så ud igen? - Er ik så teknisk :-s


Svar #5
03. november 2008 af CJN (Slettet)

arh.. en standart knap :-o hehe ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Der er en der hedder zoom in og zoom out

Men prøv at juster dit Window; således:

x-min: -5
x-max: 5
y-min: -25
y-max: 5

Så burde du altså kunne se skæringspunkterne.


Svar #7
03. november 2008 af CJN (Slettet)

Fedt! Så lærte jeg lige noget nyt :-) Jep kan ligepræcis se det nødvendige :-D 


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.