Matematik

Varmeydelsen - Rettelse.

04. november 2008 af bjarkeh (Slettet)

I et bestemt opholdsrum er et gulvvarmeanlægs varmeydelse, målt i W/m2, givet ved funktionen:
f(t) = 8,92 * (t - 20)1,1, t ≥ 20.
hvor t er gulvets temperatur, målt i grader C.

Bestem varmeydelsen i opholdsrummet, når gulvets temperatur er 27 grader C.

f (27) = 8,92 * (27 - 20)1,1 = 75,85 W/m2

Bestem, hvor mange procent varmeydelsen i opholdsrummet forøges, når gulvets temperatur øges fra 27 grader C til 29 grader C.

f (27) = 8,92 * (27 - 20)1,1 = 75,85 W/m2
f (29) = 8,92 * (29 - 20)1,1 = 100,01 W/m2

100,01.. W/m2 / 75,85... W/m2 * 100 = 131,84%

Bestem gulvets temperatur, når varmeydelsen i opholdsrummet er 90 W/m2

Her er det noget med at isolere t, men hvordan gør man det i ovenstående ligning?

Bestem f'(27), og giv en tolkning af tallet.

En der vil hjælpe med rettelse af de to første, og hjælpe med de to sidste delopgaver? OH tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af Dubio (Slettet)

$f(x)=8.92\cdot (t-20)^{1,1}$


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2008 af Dubio (Slettet)

hmmm 2 sec...

(den 1.1'te rod)(f(x)/8.92)+20=t


Skriv et svar til: Varmeydelsen - Rettelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.