Matematik

en hurtig opg om regneudtryk. (Haster)

05. november 2008 af Camip (Slettet)

Hej. Nogen der kan hjælpe med en opg.

Opstil et regneudtryk, der angiver prisen på 1,5 kg gulerødder og 0,5 kg champignon.

(3 kg. gulerødder koster 18 kr. og 250 g champignon koster 12 kr).


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af dnadan (Slettet)

1kg gulerødder koster 6kr (18kr/3kg=6kr/kg), og champignon 250g for 12kr, heraf er kiloprisen 48kr/kg.

dvs:

f(x,y)=6*x+48*y, hvor x er antal kg. gulerødder og y er antal kilo af champignon

Men herved fås:

f(3/2,1/2)=6*3/2+12*1/2=18/2+12/2=30/2=15


Svar #2
05. november 2008 af Camip (Slettet)

Tak for det hurtige svar..


Skriv et svar til: en hurtig opg om regneudtryk. (Haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.