Matematik

eksponentiel funktion

06. november 2008 af ra2fa (Slettet)

Hej,
har fået den her opgave og er helt lost, kan ikke finde noget konkret i bogen om hvordan den skal løses:

Om en eksponentiel funktion oplyses at f(2) = 3 og f(3) = 9. Bestem en forskrift for f(x)

Jeg håber der er nogle af jer kloge hoveder der kan forklare mig hvordan den skal løses så jeg fremover ikke skal bakse med det her.

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af ibibib (Slettet)

Benyt dine formler til at beregne a og b.

x1=2 og y1=3

x2=3 og y2=9


Svar #2
06. november 2008 af ra2fa (Slettet)

hordan faen kom du frem til det resultat ? altså jeg vil jo ikke kende resultatet men hvordan man regner det ud, ellers kan jeg jo spørge her inde om hver opgave jeg har vedr. den opgave :P

men tak aligevel


Svar #3
06. november 2008 af ra2fa (Slettet)

nåååår, nu kan jeg se hvad du mener, altså det tal der står i f(x) i begge opgaver er x, (ja nu siger det sig jo selv, tænk at ting forand næsen af en, og som er så åbenlyse alligevel ikke kan forståes, føler mig lidt dum ligenu, hehe.. :S )


Svar #4
06. november 2008 af ra2fa (Slettet)

men det hjælper mig ikke videre med formlen, kan jo ikke finde noget om det i min bog og formel samling, eller også er det bare mig der ikke kan forstå det. either way. hjælp ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2008 af mathon

...men

du ved formentlig, at
sammenhængen
er
f(x) = y b*ax


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2008 af mathon

9= b*a3
3 = b*a2   ligningerne divideres

3 = a .........
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2008 af mathon

3 = b*32

b = (3/9) = (1/3)

f(x) = (1/3)*3x


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2008 af ibibib (Slettet)

Kender du ikke formlen:


Svar #9
06. november 2008 af ra2fa (Slettet)

jo har lige set formlen i min formel samling, efter grundig leden (det står med småt og kun 1 sted)
men hvis a=3 hvordan laver jeg så resten ?
kan se i en af de andre svar at han tager x1 og dividerer det med x2 og finder b på den måde, er det rigtigt sådan i alle sammenhæng el kune lige det her stykke ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. november 2008 af ibibib (Slettet)

Kun et sted? Naturligvis står formlen kun et sted i en formelsamling.

Indsæt et af punkterne og a i forskriften og isoler b.


Svar #11
06. november 2008 af ra2fa (Slettet)

punkterne ?
suk, jeg føler i laver sjov med mig, og jeg sidder her, har mat på b og føler mig tabt.

nu har jeg ligesom a på plads, hvordan regnes så b ud ?


Svar #12
06. november 2008 af ra2fa (Slettet)

okay, har fattet det nu, savner de dage hvor tingende bare røg ind uden at skulle tolkes 20 gange for at jeg kunne forstå det :/


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.