Matematik

funktioner, sekanter mm.

06. november 2008 af vegy07c20 (Slettet)

Hej alle kloge mennesker derude. Jeg har virkelig brug for jeres hjælp!

Jeg har følgende opgaver som jeg ikke KAN finde ud af. Har siddet og svedt over dem hele dagen:

1: en funktion er givet ved f(x)=1/2x2

bestem sekantens hældning, (det kan jeg godt, men hvordan findes x0?)

Bestem sekantens ligning (mangler som sagt x0)

2:en funktion f(x)=1/4xhar en tangent i (2,1).

a: Giv x=2 tivæksten 1 og opstil et udtryk et udtryk for hældningen af den tilhørende sekant.

 b: Giv x= 2 tivæksten ?x, og beregn ?y/?x 

c: Reducér det fundne udtryk for ?y/?x 

d: Lad ?x gå mod 0 og bestem herved f´(x) 

3: Givet funktion f(x) =2x2 - x

Benyt tretrinsreglen til at beregne f´(3)             (er f´(x) ikke a?)

Benyt tretrinsreglen til at beregne f´(x)

Håber i kan hjælpe mig :) venlig hilsen Jacob


Skriv et svar til: funktioner, sekanter mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.