Matematik

Funktioner.

08. november 2008 af davija (Slettet)

Tabellen viser sammenhørende værdier af trykket P, målt i Pa, og temp. t målt i grader C.

t=    5,0      10,1     29,9       40,0     70,2      90,1

P= 231,1   235,1    251,1   260,2   285,1   301,5

Det oplyses, at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion g af t.
a) Bestem en forskrift for g.  Som jeg har fundet vha. lineær regression på min graflommeregner, og så blev det: P(t) = 0,88463 * t + 193,887

Sammenhængen mellem temp. t, målt i grader C, og temp. F, målt i grader fahrenheit, er givet ved:

F = 1,8*t+32
b) Bestem et udtryk for trykket som funktion at temperaturen målt i grader fahrenheit.

Men hvordan laver jeg opgave b???


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af mathon

t = (F-32)/1,8


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2008 af mathon

P(F) = 0,88463 *((F-32)/1,8) + 193,887


Svar #3
08. november 2008 af davija (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.