Kemi

Zinks reaktion med saltsyre

09. november 2008 af magiker7777 (Slettet)

Hej,
Jeg er simpelthen gået i stå i denne opgave. Jeg kan bare ikke komme videre. Hvis det er nogle her inde, som kan hjælpe mig, ville jeg blive utroligt glad. Opgaven lyder:


Zink reagerer med saltsyre efter reaktionsskemaet Zn (s) + HCl (aq) → ZnCl2 (aq) + H2 (g)

Afstem reaktionsskemaet: Zn (s) + 2HCl (aq) → ZnCl2 (aq) + H2 (g)

___________________________________________________________________________________

Der anvendes 100 mL 2,00 M HCl. Beregn massen af den mængde zink der kan reagere med den mængde syre.

___________________________________________________________________________________
Når reaktionen er forløbet til ende, fortyndes opløsningen med vand til 400 mL.

Beregn den formelle koncentration af ZnCl2 i den fortyndede opløsning.

___________________________________________________________________________________
V = Vm · n ; hvor V er volumen (L), Vm er molare volumen (L/mol) og n er stofmængden (mol)
Ved 1 bar og 20?C er Vm = 24,4 L/mol.

Beregn volumen af den mængde H2 (g) som udvikles ved reaktionen.


Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af mathon

Zn ækvivalerer HCl i mængdeforholdet 1:2

n(HCl)anvendt = (0,1 L)*(2,00 mol/L) = 0,200 mol

n(Zn)opløst = (0,200 mol)/2 = 0,100 mol

m(Zn)opløst = (0,100 mol)*(65,409 g/mol) = 6,5409 g


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2008 af mathon

efter fortynding:

c(ZnCl2)formel = (0,100 mol)/(0,4 L) = 0,25 M

Vdihydrogen = (0,100 mol)*(24,4 mol/L) = 2,44 L


Svar #3
09. november 2008 af magiker7777 (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Zinks reaktion med saltsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.