Matematik

hvordan løser jeg følgende ligning:

09. november 2008 af isabellap (Slettet)

HVORDAN LØSER JEG FØLGENDE LIGNING:

3x - 4 = x + 7          ?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Isomorphician

3x - 4 = x + 7

træk x fra på begge sider:

2x - 4 = 7

læg 4 til på begge sider:

2x = 11

divider med 2 på begge sider:

x = 5,5


Svar #2
09. november 2008 af isabellap (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af fadime040692 (Slettet)

Du kan først starte med at trække x fra begge sider af lighedstegnet, således at der kun kommer til at stå 7 på højre side af lighedstegnet, og 2x -4 på venstre side, altså 2x - 4 = 7 . Derefter kan du lægge 4 til på begge sider af lighedstegnet, så du får samlet x'erne på den ene side, og tallene på den anden side af lighedstegnet. Du vil komme frem til at 2x = 11, og til sidst kan du så dividere med antallet af x'er på begge sider, altså 2x/2 og 11/2, resultatet vil blive x = 5,5

:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2008 af fadime040692 (Slettet)

Jeg var lidt langsom :)


Skriv et svar til: hvordan løser jeg følgende ligning:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.