Matematik

Nulpunkter for speciel funktion

09. november 2008 af MacAalborg (Slettet)

Hej alle

Jeg ville høre hvordan i ville finde nulpunkt(er) for denne funktion

f(x)= sinx - cosx

Det er MED hjælpemidler.

Vha. solve på lommeregneren giver den mærkeligt resultat.

Mvh Marc


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af juventuz (Slettet)

Jeg får det til 0.785398 vha. nsolve :D


Svar #2
09. november 2008 af MacAalborg (Slettet)

#1

Nu anvender jeg bare alm solve, hvilken forskel ligger der i nsolve?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af juventuz (Slettet)

nsolve giver 1 løsning. solve kan give flere


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hvorfor nsolve er god at bruge i geometriopgaver (hvis man er lidt dóvern self) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2008 af juventuz (Slettet)

dóvern --> doven


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Hvis du kigger på enhedscirklen giver det sig selv at svaret er pi/4 + n*pi, hvor n tilhører alle heltal. Det er måske nemmest at indse ved at lade cos(v) = sin(v) istedet for sin(v)-cos(v)=0..


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2008 af Mandelbrot (Slettet)

#3 Nu er det måske ikke åbenlyst, at 5pi/4 er en løsning. Da enhedscirklen først gentager sig ved 2pi.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2008 af mathon

#7

...men
indtegning på grafregner med xmin = 0 og xmax = 2π

bekræfter anskueligt, hvad du anviser,
når

f(x) = sin(x)
g(x) = cos(x)
.................................................

og vinkelmålet er radianer


Skriv et svar til: Nulpunkter for speciel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.