Matematik

Beskriv udvikling!!

11. november 2008 af cloudo (Slettet)

under en kemisk reaktion mellem bromidioner og bromaioner i en sur opløsnng ændrer bromkoncentrationen sig med tiden. I en matematisk model kan bromkoncentrationen beskrives ved.

f(t) = 3,00 - 3,00 * e^-0,0116,

hvor f(t) er koncentrationen målt i mmol pr, L, og t er tiden målt i sekunder.

Beskriv, hvilken information den matematiske model giver om bromkoncentrationens udvikling.

Help!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2008 af mathon

der manglet et "t" i din formel

skal formentlig være
f(t) = 3,00 - 3,00 * e-0,0116t

slutkoncentrationen for brom er 3, da e-0,0116t → 0 for t → 0

begyndelseskoncentrationen for brom er 0

f '(t) = 0,0348*e-0,0116t  

dvs.
bromkoncentrationstilvæksten til tiden to er 0,0348*e-0,0116to
 


Svar #2
11. november 2008 af cloudo (Slettet)

 ups! glemte at skrive t.

hvordan får du 0,0348?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af mathon

f '(t) = 0-3,00*e-0,0116t*(-0,0116) = 0,0348*e-0,0116t


Svar #4
11. november 2008 af cloudo (Slettet)

 ???

jeg forstår det stadigvæk ikke

mener du at

slutkoncentrationen for brom er (går mod 3) → 3, da e-0,0116t → 0 for t → 0 

begyndelseskoncentrationen for brom er 0 (fordi 3,00-3,00) = 0)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2008 af mathon

...det skulle du heller ikke gerne forstå...:-)

rettelse

slutkoncentrationen for brom  → 3, da e-0,0116t → 0 for t → oo


Svar #6
11. november 2008 af cloudo (Slettet)

slutkoncentrationen for brom  → 3, da e-0,0116t → 0 for t → oo

er det svaret???


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. november 2008 af mathon

Ja


Svar #8
11. november 2008 af cloudo (Slettet)

 tak :-)


Skriv et svar til: Beskriv udvikling!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.