Kemi

Lambert Beers lov

13. november 2008 af 2006xzan (Slettet)

Jeg skal til at skrive studieretningsprojekt, hvor jeg skal komme ind på lambert beers lov, jeg skal komme med en diskussion / udledning af den. Det har noget at gøre med en eksponentiel udvikling har jeg fundet ud af ellers ved jeg ikke hvordan sammenhængen skal forklares, er der nogen der kan hjælpe med at forklare loven?

Lambert beers lov:

A= Eλ*l*c           A= log I0/I


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2008 af mathon

se vedhæftet
 

Vedhæftet fil:Lambert Beer's lov.doc

Svar #2
15. november 2008 af 2006xzan (Slettet)

tak det hjalp en del!  men jeg kunne meget godt tænke mig en forklaring på lovens sammenhæng mht. eksponentiel udvikling, hvis nogen kunne uddybe det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2008 af mathon

du fik jo

I = Io*e-k*l*c


Svar #4
15. november 2008 af 2006xzan (Slettet)

nåååh okay, nu er jeg med ;) mange tak


Svar #5
15. november 2008 af 2006xzan (Slettet)

Hvad er grunden til at lambert beers lov ikke kan holdes hvis absorbansen er over 1?


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. november 2008 af mathon

hvis absorbansen er 1

skal
I = Io*e-k*l*c = 0

hvilket ikke er muligt,
da
e-k*l*c > 0


Svar #7
16. november 2008 af 2006xzan (Slettet)

jeg forstår ikke rigtig sammenhængen når absorbansen er 1 og I er lig nul

kan du uddybe det? :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2008 af mathon

hvis I = 0
betyder det, at al lyset ar absorberet

der kan naturligvis ikke absorberes mere end 100%


Svar #9
17. november 2008 af 2006xzan (Slettet)

tusind tak, nu er jeg helt med


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2009 af Lasse-1991 (Slettet)

Hvad betyder det hvis spektrofotometret viser en absorbans på over 1? Er den så indstillet til en forkert bølgelængde?


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. januar 2011 af Andreamn (Slettet)

 Det kan være en mulighed , dog kan det også være fordi væsken er for tyk og den derfor ikke kan måle den korrekte arsorbans. Så skal væsken fortyndes og måles forfra. Du skal bare huske at gange resultatet, med det antal gange der blev fortyndet. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. marts 2012 af maller25 (Slettet)

Lambert beers lov holder fint med en absorbans over 1, men skal helst ikke alt for meget over, matematisk set kan jeg ikke se hvordan det skal forklares, det er vel noget helt andet der begrænser den ellers fine lov til kun at forholde sig til relativt lave koncentrationer.


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. marts 2012 af mathon

#6 var forkert udtrykt

       da absorbansen
                                            A = ελ·L·c       som gerne kan være større end 1


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. februar 2013 af sjove (Slettet)

hvad er K?

c= koncentrationen

a=absorbansen


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. februar 2013 af mathon

 

                         k = ελ


Skriv et svar til: Lambert Beers lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.