Kemi

Mængde beregning % udbytte

17. november 2008 af Marabou (Slettet)

Ved en synteses opløses 10 g jern i 0,5 L 4,00 M svovlsyre. Herved fås 143 g krystalvandholdigt  jern(II)sulfat.

Hvor stor er udbytte i % har man opnået ?

Jeg ved godt jeg skal bruge en eller anden simpel formel som omhandler mængdeberegning, men kan ikk finde ud af hvilke.. Så har brug for noget hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2008 af dnadan (Slettet)

Opskriv reaktionen, og beregn herved den teoretiske masse, som fås ud af dette forsøg. Herefter beregn da %.

- Tip: tænk ikke kun i formler, men ofte i reaktioner, det hjælper med den slags.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2008 af mathon

Fe(s)      +      H2SO4(aq)      +      7H2O(l)   →   FeSO4*7H2O(s)      +      H2(g)

1 mol               1 mol                                          1 mol
55,847 g          98,08 g                                       278,05 g
10 g                                                                     x

teoretisk muligt udbytte

x/(278,05 g)  =  (10 g)/(55,847 g)
hvoraf

x = (10/55,847)*(278,05 g) = 49,7878 g

hvorfor der ikke kan dannes 143 g heptahydrat
 


Svar #3
17. november 2008 af Marabou (Slettet)

Hvor får jeg disse fra: 55,847 g 98,08 g 278,05 g

Og hvordan finder jeg ud af % af udbyttet ?

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2008 af mathon

M(Fe) = 55,847 g/mol

M(FeSO4*7H2O) = 278,05 g/mol


Svar #5
18. november 2008 af Marabou (Slettet)

Fantastisk :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2008 af mathon

teksten skulle vel ikke have været som i

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=601196


Skriv et svar til: Mængde beregning % udbytte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.