Kemi

partialtryk opgave

18. november 2008 af CJTH (Slettet)

Hej! - håber der er npgle der kan hjælpe -

jeg har en kemi aflevering til torsdag - og jeg ved ikke om jeg har sovet i timen - men hvad er partialtryk??, og hvordan beregnes den - skal også bruge det i de andre opgaver??

Den ene opgave lyder sådan:

2 SO2(g) + O2(g) ↔ 2 SO3(g)

a) - reaktionsbrøk,  har jeg lavet!

ved måling bestemmes totaltrykket, P, til at være 6,74 bar. endvidre måles de nævnte partialtryk:

p(SO2) = 3,45 bar

p(O2) = 1,38 bar

b) beregn partialtrykket p (SO3) i beholderne

c) beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved den pågældende temperatur

håber i kan hjælpe ;)


Svar #1
18. november 2008 af CJTH (Slettet)

?? - ingen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2008 af mathon

partialtryk = del-tryk

p(SO3) = (6,74 - 3,45 - 1,38)bar = 1,91 bar

ligevægtsloven:
giver
Kp = p(SO3)2/((p(SO2)2*p(O2)) = (1,91 bar)2/((3,45 bar)2*(1,38 bar)) = 0,2221 bar-1


Skriv et svar til: partialtryk opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.