Matematik

Rødder

18. november 2008 af pibm (Slettet)

hej jeg har en opgave som jeg har fumlet med at få til at passe... men den bliver konstant forkert, nogen hjælp at finde herinde

skal finde nulpunkter af funktionen f´(x)=7/x-4x men får rødderne til at blive x=0 \/ x=-4/7


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af Danielras (Slettet)

Går ud fra det er:

f´(x)=(7/x)-4x = 0

Gang igennem med x, så skulle det blive noget nemmere.


Svar #2
18. november 2008 af pibm (Slettet)

exactly...

gjorde jeg med først at finde d (d=b2-4ac) og sætte ind i (-b±√d)/(2a) hvor

a=7

b=4

c=0

d=16


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2008 af Danielras (Slettet)

(7/x)-4x = 0

Ganger igennem med x:

7 - 4x^2= 0

Hvis du skal bruge den traditionelle metode skal du huske at a er koefficienten foran andengradsleddet, dvs. i dette tilfælde -4. b (koefficienten foran førstegradsleddet) er 0 og c er 7. Denne ligning kan dog løses lettere da der ikke er noget førstegradsled:

7 - 4x^2= 0

4x^2 = 7

x^2 = (7/4)

x = + - (7/4)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2008 af Danielras (Slettet)

Rettelse til sidste linie:

x = + - sqrt(7/4)


Svar #5
18. november 2008 af pibm (Slettet)

thanks...


Svar #6
18. november 2008 af pibm (Slettet)

sqrt... hva det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2008 af Danielras (Slettet)

Kvadratrod


Skriv et svar til: Rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.