Matematik

Beregn areal af trekant

19. november 2008 af surfact1 (Slettet)

I trekant ABC <A=30 grader, siden AB =8,  siden AC=12

M er midtpunktet af AC, og O er medianernes skæringspunkt

Beregn arealet af trekant AOM


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af mathon

a = √(b2+c2-2bc*cos(A))

|OA| = |OC| = R = a/(2sin(A))

nu betragtes den ligebenede trekant OAC:
2s = 2R+12
s = R+6

ved brug af Herons formel haves
TAOC = √(s*(s-12)(s-R)2)

TAOM = ½*√(s*(s-12)(s-R)2)


Svar #2
19. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Vi har ikke haft noget om Herons formel, og jeg forstår ikke rigtig dine udregninger.


Skriv et svar til: Beregn areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.