Matematik

Differentiere..

21. november 2008 af sdelight (Slettet)

er der nogen der kan differentiere dette for mig:

2x/x^2+1 dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2008 af mathon

dx'et indikerer, at du mener integration

sæt
u = x2+1 og dermed 2xdx = du
og substituer

∫2x/(x2+1)dx = ∫1/(x2+1)(2xdx) = ∫(1/u)du = ln(u) + k

ved tilbagesubstitution fås

∫2x/(x2+1)dx = ln(x2+1) + k


Svar #2
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

 Nu er jeg helt forvirret.. jeg skal bestemme integralet hvor a=0 og b=1 og så hedder det 2x/x^2+1

skal jeg så ikke differentiere det og sætte 1 ind på x's plads..?

Jeg får det til at give -2 er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2008 af himsen (Slettet)

Har du lært om integration ved substitution....?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2008 af mommom (Slettet)

Brug Maple! Så er der ingen problemer!


Svar #5
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

hvad er maple..? vi må nemlig ikke bruge lommeregner til denne opgave, hvis det er den den hentyder til..


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2008 af mathon

01∫2x/(x2+1)dx = ln(12+1) - ln(02+1) = ln(2) - ln(1) = ln(2) - 0  =  ln(2)


Svar #7
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

skal lige se om jeg har forstået det rigtig:

integralet differentieres til ln(x^2+1)

vi sætter nu 1 og nul ind på x's plads ln(1^2+1)-ln(0^2+1) = ln(2)-ln(1)

men hvorfor giver det til sidste ln(2)-0 det forstår jeg ikke heltfor ln(2)-ln(1) = ln(1) eller.?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2008 af mathon

ln(1) = 0

"integralet differentieres til ln(x^2+1)" = VRØVL


Svar #9
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

så svaret på denne opgave er ln(2)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. november 2008 af mathon

ja


Svar #11
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

okay.. tak for hjælpen..


Skriv et svar til: Differentiere..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.