Matematik

Skæringspunkt mellem plan og linje

22. november 2008 af kulfi (Slettet)

Hej

Jeg har fået givet:

plan og linje:

α: 2x-5y+3z-26=0

L: (x,y,z) = (5, -2, 0) + t(-9, 0, 3)

jeg skal beregne skæringspunktet mellem linjen og planen, og det gøre jeg på følgende måde:

2*(5+(-9t)-5*(-2+0t)+3*(0+3t) - 26 = 0 ⇒ 10-18t+10+9t-26=0 ⇒ -6+9t = 0 ⇒ t = 6/9 = 0,667

Når jeg så sætter t værdien ind i parametter fremstillingen, får jeg følgende punkter:

(1,003, -2, 2,001)

Men facit giver (2, -1, 1)

Hvad er det jeg gøre forket?


Svar #1
22. november 2008 af kulfi (Slettet)

Ups

rettelse:

-6-9t = 0 ⇒ t = 6/-9 = -0,667

Skæringspunktet = (11,003; -2; -2,001)


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem plan og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.